Ten nejdelikátnější a zároveň nejdražší dezert nese název Frrrozen Haute Chocolate, obsahuje 24karátové švýcarské zlato a 23karátový jedlý list jak jinak než ze zlata. Restaurace nabízí dále například drahé pudingy či zmrzlinové poháry s cenou okolo 19 tisíc korun.

Jeden z exkluzivních zmrzlinových pohárů nabízených v restauraci Serendipity 3.

Jeden z exkluzivních zmrzlinových pohárů nabízených v restauraci Serendipity 3

 

Veškeré z těchto „levnějších“ dezertů je nutné objednat s dvoudenním předstihem, zájemci o půlmiliónový Frrrozen Haute Chocolate však musí restauraci dát vědět dva týdny předem. Cena tohoto dezertu však zahrnuje i hodnotné položky navíc, které nejsou k jídlu.

Restaurace Serendipity 3 v New Yorku.

Restaurace Serendipity 3 v New Yorku

 

Host si na památku může nechat zlatou lžičku za více než čtvrt miliónu korun a diamantový náhrdelník.

Host si na památku může nechat diamantový náhrdelník, který je schovaný pod čokoládovou koulí z nejlepšího kakaa a pralinek.

„Frrrozen Haute Chocolate podáváme v křišťálovém poháru a dále celé ve zlatě. Dezert také obsahuje diamantový náhrdelník. Nezbytné je jedlé zlato a dále slavný Serendipity mražený čokoládový mix, který obsahuje 14 nejvzácnějších a nejdražších druhů kakaa z Afriky a Jižní Ameriky. Přidáme i našlehaný krém a nejdražší pralinky La Madeline au Truffle, které stojí 47 tisíc korun za téměř půl kilogramu,“ uvedl šéfkuchař restaurace Joe Calderone.

Frrrozen Haute Chocolate je rekordmanem mezi nejdražšími dezerty světa.

Frrrozen Haute Chocolate je rekordmanem mezi nejdražšími dezerty světa.

 

Zlatou lžičku s drahokamy za 264 tisíc korun si zákazník může odnést s sebou.

Zlatou lžičku s drahokamy za 264 tisíc korun si zákazník může odnést s sebou.

Dezert je navíc servírovaný na zlatém podnose se lžičkou s drahokamy za 264 tisíc korun, tu si zákazník může vzít domů i spolu s diamantovým náhrdelníkem.